Badkamer sanitair

Badkamer sanitair voor een functionele en comfortabele badkamer

De badkamer is een ruimte met een hoge functionele waarde en een ruimte waar iedereen van het gezin dagelijks meerdere keren komt. Naast de functionele kant van de badkamer is deze de afgelopen 10 jaar ook steeds meer bekend komen te staan als een ruimte om te relaxen en ontspannen. Vroeger was het nog een plek waar je je even snel ging opfrissen of wassen, maar nu spenderen we hier steeds meer ''quality time''. Des te belangrijker is de inrichting van je badkamer en de sanitaire meubels die je hierin plaatst. Dit is nog lastiger dan sommige mensen denken want je wilt je badkamer optimaal inrichten met grote objecten zoals een bad. Maar hoe doe je dit met een kleine ruimte?

Tips en mogelijkheden voor sanitair

De manier hoe je je badkamer inricht en welke sanitaire voorzieningen je terug wilt zien is geheel aan jou. Sommige badkamers hebben bijvoorbeeld een wc en een bad maar in andere badkamers vind je alleen een douche en wasbak. Het is vooral handig om te weten welke mogelijkheden er tegenwoordig zijn bij het inrichten van een (nieuwe) badkamer en op welke praktische zaken je moet letten.

Voor je begint is het van belang om een plattegrond te tekenen van je sanitaire ruimte, deze gegevens komen van pas wanneer je gaat afspreken met een sanitair adviseur van een badkamer en sanitair specialist (tip: www.badkamerssanitair.nl voor al uw sanitair aanbiedingen). Daarna is het van belang om voor jezelf het type van de badkamer te bepalen en de eventuele kleuren van het sanitair die je wilt terug laten komen. Hieronder is een opsomming gemaakt van mogelijkheden en tips die van belang zijn bij het ontwikkelen van je droom badkamer met het juiste sanitair.

- Accessoires
Accessoires in je badkamer zorgen ervoor dat je je badkamer kunt afstemmen op je persoonlijke stijl en op het interieur van de rest van je huis. Let wel op dat als je van plan bent om eventueel in de toekomst je huis te verkopen, het lastig kan zijn als je veel verschillende kleuren gebruikt of opvallende tegels. Echter is er genoeg keuze in bijvoorbeeld leuke zeepbakjes, spiegels, handdoekrekken of verzorging houders die je badkamer persoonlijk maken.

- Bad/douche
In de afgelopen jaren is de populariteit van het bad weer gestegen en zien we deze steeds meer terug komen in badkamers. Ook hier is erg veel keuze in en zorgt voor het ultieme comfort, maar let wel op de plaats die je ter beschikking hebt. In de meeste badkamers is het gewoonweg niet mogelijk om beiden te laten plaatsen.

- Toilet
Een toilet in de badkamer is een overweging die velen maken. Maar als dit echt niet nodig is dan kun je dit beter niet doen en deze ruimte besparen voor andere meubels. Daarnaast is het fijner om jezelf te wassen in een schone en frisse ruimte en een toilet maakt dit lastiger.

- Vloerverwarming
Het leggen van vloerverwarming is eigenlijk een standaard procedure tegenwoordig in nieuwe huizen. Dit is vooral lekker als je nat en koud uit de douche komt en daarnaast bespaart het ruimte in een meestal al kleine badkamer.

 

Terug naar overzicht

Wat is het weer in...

Hoe staan de aandelen?

Hoe schrijf je dat ook alweer?

Wanneer begint die film?

Hoeveel is mijn geld waard in andere valuta?

Wat ligt er in de buurt van...

Calculator

Eenheden omrekenen