Cruises

Wat houdt een cruise nu precies in?

Een cruiseschip kun je zien als een luxe vakantieresort of een all-in resort, maar dan drijvend. Het is een goede manier om te genieten van een vakantie en je wordt naar de mooiste plaatsen op de wereld gebracht. Daarnaast hoef je je niet druk te maken om eten of je koffer steeds weer opnieuw inpakken. Aan boord van een cruiseschip geniet je namelijk van het eten en drinken en heb je een eigen kamer (oftewel een kajuit) met een badkamer. Een cruiseschip vaart meestal in de nacht door waardoor er overdag kan worden genoten van de mooie bestemmingen. Daarnaast zit er vaak een dag bij die je geheel op zee doorbrengt en waar je het mooie uitzicht kan ervaren en tevens de activiteiten aan boord. Beleef de ultieme vrijheid midden op zee!

Volpension

Een cruise heeft normaal gesproken een volpension wat wil zeggen dat het ontbijt, middagmaal en avondmaal inbegrepen zijn. Vaak heb je keuze uit veel verschillende restaurants aan boord waar je van een buffet kunt eten of gewoon van het menu. Naast restaurants zijn cruiseschepen vaak voorzien van een bar, zwembad, casino, spa, fitness, winkel, bioscoop etc. Daarnaast is er de gehele dag door animatie georganiseerd en kun je ook nog andere activiteiten ondernemen zoals tennis. Voor ieder wat wils, en het reist gewoon allemaal met je mee. Tijdens de dagen dat je aan land bent in een van de verschillende bestemmingen waar je langs vaart kun je genieten van toeristische activiteiten en excursies.

Verschillende cruises

Cruises worden steeds populairder waardoor het aanbod is verhoogd en meer is gaan variëren. Je kunt hierbij denken aan een luxe en chique cruise maar ook een die is gericht op vrije tijd. Ook is er een aanbod in cruises voor jongeren, kinderen, senioren, stelletjes, familie formules en zelfs cruises voor individuen. Daarnaast zijn er ook cruises speciaal voor mensen die voor de eerste keer meegaan. Die mensen hebben wellicht niet de wens om meteen naar een verre bestemming af te reizen en hiervoor zijn mini-cruises bijvoorbeeld een betere optie. Cruises komen in allerlei verschillende soorten bestemmingen en tijdsduren, waarbij je weken van huis kunt zijn maar ook zo kort als 4-5 dagen. De keuze ligt bij jou.

De voordelen

Voor het boeken van een cruise vakantie bezoek je Cruise vakanties online met een overzicht van cruise aanbiedingen.

Terug naar overzicht

Wat is het weer in...

Hoe staan de aandelen?

Hoe schrijf je dat ook alweer?

Wanneer begint die film?

Hoeveel is mijn geld waard in andere valuta?

Wat ligt er in de buurt van...

Calculator

Eenheden omrekenen