Verschillende soorten korting

Ook zijn mensen het oneens op veel gebieden, maar met één ding is vrijwel iedereen het met elkaar eens: extra korting krijgen is altijd welkom. Korting kan op veel verschillende manieren voorkomen en steeds vaker zie je dat bedrijven hier heel creatief en vooral slim mee omgaan. Tegenwoordig is korting zo'n belangrijk onderdeel geworden van online aankopen dat er hele sites in het leven zijn geroepen met als enige doel de beste kortingcodes zoeken en deze beschikbaar te stellen voor iedereen.

Waarom geven bedrijven korting

Korting wordt door vrijwel elke fysieke en webwinkel gebruikt om de producten tijdelijk meer aantrekkelijk te maken voor de klanten. Het geven van korting kan om verschillende redenen gedaan worden. Allereerst kan het gaan om een seizoensgerelateerde uitverkoop. Zo bieden winkels bijvoorbeeld producten aan voor de winter of de zomer en zijn verschillende producten nog overgebleven van de oude voorraad. Het kan dan handig zijn om deze voor een gereduceerd tarief aan te bieden om deze zo alsnog te verkopen.

Korting kan ook worden gegeven als een soort beloning voor trouwe klanten, die bijvoorbeeld voor een bepaalde tijd een account hebben bij de winkel. Dit kan bijvoorbeeld met kortingscodes die alleen bruikbaar zijn voor één specifieke klant. Meer over kortingscodes lees je in het artikel kortingscodes op deze pagina.

Dan zijn er nog de zogenaamde dagdeals. Bedrijven die bijvoorbeeld minder klanten krijgen in een bepaalde periode, zoals bijvoorbeeld een sauna of een indoor ski- en snowboardbaan kunnen er middels dagdeals alsnog voor zorgen dat ze klanten binnen krijgen. Weliswaar tegen een gereduceerd tarief, maar dit is altijd nog beter dan géén klanten. Meer over dagdeals lees je in het artikel genaamd dagdeals op deze pagina.

Wat is het weer in...

Hoe staan de aandelen?

Hoe schrijf je dat ook alweer?

Wanneer begint die film?

Hoeveel is mijn geld waard in andere valuta?

Wat ligt er in de buurt van...

Calculator

Eenheden omrekenen