Parfum

Parfum kiezen

Parfum is een luxe product en is uitstekend als persoonlijk cadeau te gebruiken. Parfum kan je stemming beïnvloeden en bepaalde geuren en gevoelens versterken. Geur speelt tevens een belangrijke rol in de aantrekkelijkheid van een persoon. Parfum is dan ook een populair cadeau om te geven én te krijgen, vooral in de decembermaand. Maar dan moet de geur natuurlijk wel bevallen en dat maakt parfum shoppen via een (online) parfumerie voor iemand anders zo lastig. Je wilt graag dat de parfum bij de persoon past en dan kan het nog een moeilijke taak worden als je in de parfumerie staat en aan 20 geurtjes ruikt. Laat staan via een online parfumerie waar je niet eens de mogelijkheid hebt om te ruiken.

Dit werkt namelijk averechts want na het ruiken van 3 verschillende geuren is je neus al minder alert. Je ruikt de geuren niet meer goed en kan minder onderscheid maken. Belangrijk is dat je je eerst oriënteert op het aanbod en dit aanbod verschilt natuurlijk weer voor mannen en vrouwen. Voor mannen kun je relatief snel klaar zijn, zoek je bijvoorbeeld een geur voor een casual geklede man dan vind hij Hugo Boss meestal al prima. Daarnaast zijn mannen veel flexibeler met parfums dan vrouwen en vinden ze het niet erg om af te wisselen.

Parfums voor vrouwen

Geuren uitkiezen voor vrouwen is een stuk lastiger en de eisen liggen hier normaliter wat hoger. Ook is het aanbod hier anders, als een vrouw sportief is bijvoorbeeld wil het niet perse zeggen dat ze een geur van een sportief merk ook lekker zal vinden. Het is handig om de volgende punten in de gaten te houden als je parfum in een parfumerie shopt voor een vrouw:

- Bekijk haar huidige parfumcollectie. Je kunt op deze manier een parfum kopen die in dezelfde ''parfumfamilie'' valt van een parfum die ze al heeft. Deze geuren komen overeen en zo heb je een grotere kans dat ze de parfum lekker vind ruiken. Of je kunt natuurlijk dezelfde geur kopen voor haar.

- De levensfase van de vrouw bepaald vaak welke parfum ze lekker vind ruiken. Een tiener heeft andere voorkeuren dan een zwangere vrouw, en een net afgestudeerde student wil misschien eens wat anders proberen.

- De persoonlijkheid van de vrouw (het type). Je kunt hierbij denken aan vrouwelijkheid, elegantie of juist stoer en nonchalant. De kenmerken van de persoonlijkheid zoek je ook in de kenmerken van het parfum. Bijvoorbeeld vrouwelijk en een intense geur, elegant en een exclusieve geur, sportief en transparant etc.

- Bepalen of je zelf de parfum lekker vind ruiken. Ook al heb je het idee dat degene waar je de parfum voor koopt de geur misschien wel lekker vind, als jij al moeite hebt om de geur te verdragen is er een grotere kans dat dit niet zo is.

- Het bedrag dat je wilt uitgeven. Sommige parfums zijn erg duur en exclusief, zoals van dure high end merken.

- Kijk naar de gelegenheid. Wil de persoon waar je het cadeau aan schenkt liever een parfum voor elke dag of voor speciale gelegenheden? 

Extra tip van ons: koop je parfum online als je weet welke je wil hebben. Dit kan enorm in de prijs schelen. Enkele voorbeeld shops:

Terug naar overzicht

Wat is het weer in...

Hoe staan de aandelen?

Hoe schrijf je dat ook alweer?

Wanneer begint die film?

Hoeveel is mijn geld waard in andere valuta?

Wat ligt er in de buurt van...

Calculator

Eenheden omrekenen