Vakantiehuizen

Het kopen/huren van een vakantiewoning

Een vakantiewoning (ook wel recreatiewoning of vakantiehuis genoemd) is een privé woning die je kunt huren of kopen om een vakantie door te brengen. Ook komt het voor dat mensen in bezit van een vakantiewoning deze verhuren aan reizigers wanneer ze er zelf geen gebruik van maken. In principe kan elke type woning dienen als een vakantiewoning zoals strandhuizen, chalets, appartementen en zelfs landhuizen. Het is maar net hoeveel luxe een vakantiewoning heeft, welke naam het beste past. Maar in feite komt de vakantiewoning op hetzelfde neer.

Handige tips

Interesse in een vakantiewoning kopen of verhuren? In Nederland heb je de mogelijkheid om een woning te kopen op een recreatiepark of daar buiten. Daarnaast heb je nog de keuze om er alleen de vakantieperiodes door te brengen met je familie bijvoorbeeld of extra geld te verdienen door middel van verhuren. Bekijk voor voorbeelden het overzicht van vakantiewoningen op Vakantiehuis Huren Online . Hier onder zijn een aantal onderdelen opgesomd waar je op moet letten bij het kopen en/of huren van een vakantiehuis.

- Er zit vaak erfpacht op de grond van een vakantiewoning. Je koopt in dit geval de woning zelf maar je pacht de grond waardoor het niet daadwerkelijk je eigendom is. Daarnaast kun je jaarlijks veel geld kwijt zijn aan erfpacht, kijk dus goed naar de maandelijkse lasten en daarbij de jaarlijkse erfpacht som.

- Het is soms niet makkelijk om een tweede hypotheek te verkrijgen op een tweede woning. Als je geen goede lening kunt krijgen dan zul je zelf gebruik moeten maken van je spaargeld voor de aankoop van de woning.

- Op de lange termijn is het beter om te kiezen voor een stenen woning dan een houten. Ook is het belangrijk om te kijken naar de staat van onderhoud want deze zijn vaak anders dan echte huizen en minder solide.

- De aankoopprijs van een recreatiewoning is niet het enige dat je betaald en je zult net als bij je eigen woning ook moeten betalen voor gas, water, licht, telefoon etc.

- Kies je voor onderverhuur dan betaal je ook nog meer voor de inrichting van de woning. Hier zitten namelijk hogere eisen aan en hier zul je ook meer geld kwijt zijn aan onderhoud.

 

Terug naar overzicht

Wat is het weer in...

Hoe staan de aandelen?

Hoe schrijf je dat ook alweer?

Wanneer begint die film?

Hoeveel is mijn geld waard in andere valuta?

Wat ligt er in de buurt van...

Calculator

Eenheden omrekenen