Het spel

Bridge is een kaartspel dat vooral als boeiend wordt ervaren door vele spelers. Het is erkend als een officiële denksport en heeft vandaar ook echte kampioenschappen. Bij dit kaartspel speel je niet alleen maar met een partner tegen twee andere tegenstanders. Je zit dus altijd met 4 personen aan een tafel. Het wordt gespeeld met speelkaarten waardoor het lijkt op andere kaartspellen.

Wanneer het spel van start gaat ontvangt ieder 13 kaarten en wordt het spel gespeeld in 2 delen. Als eerste ga je bieden: met speciale biedkaarten ga je aan je partner proberen te vertellen wat voor kaarten je in je handen hebt. Op deze manier kunnen jullie samen erachter komen of jullie gunstige kaarten hebben. Het bieden bepaald ook hoeveel slagen een ieder mag maken en welke kleur troef is. Als het bieden is afgelopen wordt er gespeeld (het tweede deel) en dit gaat in slagen. Bij elke slag legt een ieder een kaart op tafel en de hoogste kaart zal die slag winnen. Je probeert minstens zoveel slagen te halen als er geboden zijn, en je tegenstanders willen dit juist voorkomen door zelf slagen te winnen.

Bridge is afgelopen na ongeveer 8 minuten. Normaliter ga je na een aantal spelletjes door naar een andere tafel met andere tegenstanders. Dit maakt bridge een sociale sport waarbij je nieuwe mensen ontmoet en veel interactie hebt met anderen.

Denksport

Het spel bridge is als een soort puzzel, je moet goed nadenken en je kunnen concentreren. Daarnaast moet je goed samenwerken met je partner. De denkkracht van het spel zit vooral in wat je met je kaarten doet, in plaats van geluk hebben met goede of slechte kaarten. Na elk bridge spel worden de kaarten in dezelfde volgorde opgeborgen. Je kunt dus slechte kaarten krijgen maar dit kan aan andere tafels ook gebeuren. De score van een bridge spel wordt vergeleken met de tafels onderling, dus het is een kunst om te verzinnen wat je met die slechte kaarten gaat doen. Meer weten over bridge? Bezoek dan eens een van deze websites:

Terug
Meest gelezen
Bekijk blogs per categorie