Tips & Tricks

1. De juiste barbecue
Een houtskool barbecue werkt beter dan een barbecue die werkt op gas omdat het vlees bij houtskool een extra lekkere gerookte smaak krijgt. Daarnaast is een barbecue met een deksel ook belangrijk want die sluit de smaak in, houdt de temperatuur in stand en kan gebruikt worden als een extra techniek om bijvoorbeeld kaas te smelten op burgers.

2. De juiste houtskool
Het maakt wel degelijk uit welk soort houtskool er gebruikt wordt tijdens de barbecue. Deze heeft namelijk effect op de smaak van je eten. De echte BBQ fans weten dat Restaurant houtskool het beste resultaat bereikt. Dit is een specifieke selectie van alleen grote stukken houtskool en deze branden veel langer en regelen de temperatuur van het vuur beter.

3. Wacht op het juiste moment
Barbecueën heeft geduld en concentratie nodig en je moet wachten tot dat de vlammen rustiger zijn geworden. De houtskool moet witheet zijn, wat betekend grijs en een beetje gloeiend. Op dit punt heeft de houtskool zijn heetste punt bereikt en is de hitte het beste verdeeld.

4. De temperatuur controleren
Bij het barbecueën moet je de temperatuur controleren, net zoals bij een oven. Het beste om dit te controleren is met je hand waarbij je deze ongeveer 12 cm boven het vuur houdt en dan kijkt hoelang je hem daar kan houden zonder dat het pijn doet. Hierbij is 6 seconden een lage warmte en 2 of 0 seconden gloeiend heet. Ook moet je de houtskool verdelen naar één kant zodat je een hele erge hete kant hebt op de grill en een met geen directe warmte.

5. Het gereedschap
Om goed te kunnen grillen is het van belang dat je goed gereedschap hebt om mee te koken. Zoals een vis grill, een goede ovenhandschoen en het allerbelangrijkste is een goede tang. Deze laatste zorgt ervoor dat je een sterke grip hebt en niets naast de BBQ laat vallen of tussen de grill.

Meer barbecue aanbiedingen & tips vind je op Barbecues 4u. Tevens uitleg over de verschillende types barbecues.

Terug
Meest gelezen
Bekijk blogs per categorie