Verschil koffiebonen en gemalen koffie

Het grote verschil tussen koffiebonen en gemalen koffie is dat koffiebonen langer meegaan. Gemalen koffie verliest ook sneller zijn smaak doordat de olie die in de koffie zit eruit stroomt door het maling proces. Een ander verschil is dat koffiebonen een sterkere smaak hebben dan gemalen koffie. Bij filterkoffie is de smaak minder intens omdat dit een melange is van verschillende gemalen bonen. Een koffiemachine met koffiebonen geeft een rijkere en vollere smaak aan je kopje koffie. Als laatste zijn koffiebonen duurder dan gemalen koffie en hetzelfde geldt voor de prijs van een filtermachine en een bonenmachine. 

Goede koffiebonen voor je koffiemachine

Je koffiemachine kan nog van zulke goede kwaliteit zijn, als je koffiebonen dat niet zijn heb je er weinig aan. Voor een optimale smaakbeleving dienen je koffiebonen van goede kwaliteit te zijn en zul je er ook iets meer aan moeten uitgeven. Koffiebonen zijn erg in opkomst doordat we koffie drinken zien als een moment om te genieten en tot rust te komen. Steeds meer mensen schaffen een goede koffiemachine aan en halen inspiratie uit andere landen, zoals Italië. 

Voordelen

Een koffiemachine met bonen werkt op een zelfde soort manier als een gewoon koffiezetapparaat en kost je geen extra moeite. Het verschil is dat hier eerst bonen gemalen worden voordat het water wordt verwerkt. De machines hebben namelijk een ingebouwde koffiemolen waardoor de koffie dus daadwerkelijk rechtstreeks vanaf de boon wordt gezet. Veel van deze machines werken ook automatisch, je voegt je bonen toe en de machine doet de rest. Ook zijn koffiezet apparaten met bonen minder rommelig in gebruik dan de traditionele modellen. 

Terug
Meest gelezen
Bekijk blogs per categorie