Parfums voor vrouwen

Geuren uitkiezen voor vrouwen is een stuk lastiger en de eisen liggen hier normaliter wat hoger. Ook is het aanbod hier anders, als een vrouw sportief is bijvoorbeeld wil het niet perse zeggen dat ze een geur van een sportief merk ook lekker zal vinden. Het is handig om de volgende punten in de gaten te houden als je parfum in een parfumerie shopt voor een vrouw:

- Bekijk haar huidige parfumcollectie. Je kunt op deze manier een parfum kopen die in dezelfde ''parfumfamilie'' valt van een parfum die ze al heeft. Deze geuren komen overeen en zo heb je een grotere kans dat ze de parfum lekker vind ruiken. Of je kunt natuurlijk dezelfde geur kopen voor haar.

- De levensfase van de vrouw bepaald vaak welke parfum ze lekker vind ruiken. Een tiener heeft andere voorkeuren dan een zwangere vrouw, en een net afgestudeerde student wil misschien eens wat anders proberen.

- De persoonlijkheid van de vrouw (het type). Je kunt hierbij denken aan vrouwelijkheid, elegantie of juist stoer en nonchalant. De kenmerken van de persoonlijkheid zoek je ook in de kenmerken van het parfum. Bijvoorbeeld vrouwelijk en een intense geur, elegant en een exclusieve geur, sportief en transparant etc.

- Bepalen of je zelf de parfum lekker vind ruiken. Ook al heb je het idee dat degene waar je de parfum voor koopt de geur misschien wel lekker vind, als jij al moeite hebt om de geur te verdragen is er een grotere kans dat dit niet zo is.

- Het bedrag dat je wilt uitgeven. Sommige parfums zijn erg duur en exclusief, zoals van dure high end merken.

- Kijk naar de gelegenheid. Wil de persoon waar je het cadeau aan schenkt liever een parfum voor elke dag of voor speciale gelegenheden? 

Extra tip van ons: koop je parfum online als je weet welke je wil hebben. Dit kan enorm in de prijs schelen. Enkele voorbeeld shops:

Terug
Meest gelezen
Bekijk blogs per categorie